American English version of Terezakis website
Terezakis collected works and projects in Art and Technology including Sacred Sky Sacred Earth, Healing Light, Interactive Environments, All the Names of God, and other constructivist works of art and investigation from 1974 to today, including performance, dance, and original music. This site includes secure shopping, books, limited edition prints, music, original and limited series objects, posters, and videos.
Greek Version of Peter Terezakis website Terezakis website
 
Bio
Contact
CV
Family History
Friends
Home
Mailing List
News
Performance
Photography
Projects
Shop
Text
Works

Up One Level

BLUE MOON BLACK SEA
Constanza, Romania 2004

Blue Moon, Black Sea Constanza
In Galeria Noua exista o luna albastra si o mare neagra Expozitia "Blue Moon, Black Sea" (Luna albastra, Mare neagra) de Peter Terezakis va fi vernisata astazi, de la orele 18.00, la Galeria Noua din Bucuresti. Galeria Noua prezinta o selectie din lucrarile artistului, inclusiv cateva in premiera - "Blue Moon, Black Sea" si "Heart Beats Light" (sculpturi cinetice luminoase si audio). Instalatiile luminoase ale artistului american constau intr-o serie de tuburi fluorescente verticale amplasate la distanta unul de celalalt, care descriu un contur in peisaj/spatiu si care devin interactive la miscarea umana pe baza unor senzori.

Lucrarile sale au fost recreate si repetate in diferite variante si spatii, chiar continente, de fiecare data rezultatul fiind diferit. Dupa vernisaj, la orele 18.30, va avea loc un live dance performance - Allyson Green. O instalatie site-specific a lucrarii "Heart Beats Light" si un dance performance vor putea fi vazute in spatiul de la Curtea Veche pe 17 iulie, iar pe 30 iulie va fi prezentata la Constanta o varianta a lucrarii "Blue Moon, Black Sea", ca parte a seriei de spectacole cu Allyson Green, Cosmin Manolescu si membrii Teatrul de Balet "Oleg Danovski". Maine, de la orele 17.00, Peter Terezakis va participa la un "gallery talk" - un tur al galeriei in cadrul caruia va da vizitatorilor detalii despre lucrarile din expozitie. (D.L.M.)
 
Up One Level